Witalabostäder
Huvudmeny
Lyssna

Störningar

Vanliga störningar kan vara högt ljud från radio, TV och stereo, spel från musik­instrument, skrål och annat oväsen samt djur som inte sköts på rätt sätt och som orsakar problem i en fastighet. Särskilt allvarliga är störningar som pågår mer ständigt och under natten.

Om du känner dig störd av en granne är det bästa alltid att ta upp det direkt med grannen. De vet kanske inte om att de stör och sänker gärna ljudnivån om du pratar med dem. Men om du inte får kontakt med dem, eller att ert samtal inte leder till någon förbättring, är det viktigt att du anmäler störningen till oss så att vi kan komma till rätta med problemet. Kvällar, nätter och helger anmäler du akuta störningar till vår jour­telefon på telefon 010-470 51 84.
Kontakt­uppgifter hittar du även i ditt trapp­hus.

Om vi får ett klagomål eller en störnings­rapport kontaktar vi den störande grannen. Vid upprepade eller särskilt allvarliga störningar skickar vi ett rättelse­brev. Om den störande trots detta inte slutar att störa kan det leda till att deras hyres­kontrakt sägs upp.

Självklart ska du undvika att störa dina grannar. Om du ska ha fest eller liknande brukar det uppskattas att du informerar dina närmaste grannar om det i förväg.

Om du som hyresgäst eller dina gäster uppträder störande kvälls- och nattetid och vår trygghets­jour konstaterar att så är fallet, blir du debiterad en störnings­avgift, eller utrycknings­kostnad.

När du anmäler en störning måste du lämna namn och telefon­nummer. Det är bara för att vi ska kunna nå dig för att få mer information. Vi lämnar aldrig ut uppgifter om vem som anmält en störning direkt till den som stör dig.

I hyreslagen § 25 angående störningar i boendet och hyres­gästens skyldighet att hålla ordning i fastigheten står följande: När en hyres­gäst använder lägenheten ska hyres­gästen se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar, iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten. Störningar som inte kan tolereras är när grannar utsätts för störningar, som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras boende­miljö att de inte bör accepteras.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Witalabostäder AB

Besöksadress: Stålvägen 9 A, Vetlanda

Postadress: 574 80 Vetlanda

Bobutiken: 0383-966 00
Jourtelefon: 010-470 51 84
E-post: info@witalabostader.se