Witalabostäder
Huvudmeny
Lyssna

Covid-19 - Skärpta allmänna råd införs i Jönköpings län

Folkhälsomyndigheten, smittskyddsläkarna i region Halland, Jönköping och Örebro och länsstyrelserna har beslutat om skärpta allmänna råd för personer som vistas i respektive län. Beslutet gäller till och med den 24 november, men kan förlängas. Därför har vi på Witalabostäder bestämt oss att arbeta enligt följande från och med 4/11 och så länge de skärpta allmänna råden gäller.

 

Detta gör vi med omtanke och respekt för våra hyresgäster, våra medarbetare och situationen i samhället. Med er hjälp och er förståelse kan vi tillsammans klara detta på ett bra sätt.

Felanmälan:

Vi kommer att kontakta dig före besöket för att säkerställa att du är frisk och när vi kommer hem till dig för att åtgärda en felanmälan vill vi att du lämnar lägenheten. Om detta inte är möjligt vill vi att du går till en annan del av lägenheten. Vi frågar alltid om vi får gå in med huvudnyckel om ingen är hemma och i så lång utsträckning det går önskar vi att du tillåter detta för att minimera smittspridningen.

Om akuta saker uppstår i din lägenhet och du som hyresgäst behöver vara hemma, så kommer vi att använda munskydd så länge dessa skärpta allmänna råd gäller.

Alla dessa riktlinjer gäller även när våra entreprenörer behöver göra besök hos dig.

Lägenhetsvisningar:

Inga lägenhetsvisningar kommer att göras så länge restriktionerna gäller eller till dess att ett nytt beslut fattas. Detta gäller lägenheter med hyresgäster, tomma lägenheter kommer att visas.

Besiktningar:

Avflyttningsbesiktning kommer att göras ensam av bovärden och inte tillsammans med hyresgäst. Vid begäran från avflyttande hyresgäst kan protokollet från besiktningen mejlas eller skickas.

Förbesiktning och underhållsbesiktning görs likt rutinen ovan för felanmälan.

Bobutiken håller stängt:

Endast förbokade besök tas emot i bobutiken. Ring oss i god tid för att boka ett möte med personen du önskar träffa, detta gäller alla former av ärenden. Endast en person åt gången får vistas i bobutiken samt tolk om detta behövs. Små barn kan följa med målsman in om det är nödvändigt. Vi kommer att ha en ringklocka utanför.

Har du några frågor så ring oss på telefon 0383-966 00 eller maila till info@witalabostader.se.

Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen!

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Witalabostäder AB

Besöksadress: Stålvägen 5 C, Vetlanda

Postadress: 574 80 Vetlanda

Bobutiken: 0383-966 00
Jourtelefon: 010-470 51 84
E-post: info@witalabostader.se